הצהרת נגישות

אנו מאמינים כי האינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד ואחת, ומחויב לספק אתר נגיש לקהל הרחב האפשרי, ללא קשר לנסיבות ויכולות.

כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק באופן קפדני ככל האפשר להנחיות הנגישות של-World Wide Web Consortium’s (W3C) Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA. הנחיות אלה מסבירות כיצד להנגיש את אתרי האינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלות. עמידה בהנחיות אלה עוזרת לנו להבטיח שהאתר נגיש לכמה שיותר אנשים עם מוגבלויות כגון: עיוורים, אנשים עם ליקויים מוטוריים, ליקוי ראייה, מוגבלות קוגניטיבית ועוד.

אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל זמן נתון. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלות ספציפית להתאים את ממשק המשתמש (UI) של האתר לצרכים האישיים שלו.

בנוסף, האתר משתמש ביישום מבוסס AI הפועל ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו באופן קבוע. יישום זה מתלווה ל- HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים את משתמשים העיוורים ולפונקציות מקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.

אם מצאת תקלה או שיש לך רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע ממך. ביכולתך לפנות למפעילי האתר באמצעות הדוא”ל הבא [email protected] או באמצעות טופס צור קשר שנמצא בעמוד זה.

קריאת מסך וניווט מקלדת

אתר שלנו מיישם את טכניקת התכונות ARIA שזה ראשי תיבות של ״Accessible Rich Internet Applications״, לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים באמצאות קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מפונקציות האתר ולקבל חוויה מקסימלית האפשרית. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הם מייד מקבלים הנחיה להזין את פרופיל קורא המסך כדי שיוכלו לגלוש ולהפעיל את האתר בצורה יעילה. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא המסך.

אופטימיזציה לקורא מסך: אנו מנהלים תהליכים טכנולוגיים ברקע שלומד את רכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח עמידה מתמשכת של נגישות גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות מערך התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טופס מדויקות; תיאורים לסמלים הניתנים לפעולה (סמלי מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכו ‘); הנחיות אימות לתשומות טופס; תפקידי אלמנטים כמו כפתורים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (פופ -אפ) ואחרים. בנוסף, ברקע אנו סורקים את כל התמונות באתר ומספקים תיאור מבוסס-זיהוי תמונה מדויקת ומשמעותית-אובייקטית כתג ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קריאת מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת ALT+1. משתמשי קוראי מסך מקבלים גם הכרזות אוטומטיות כדי להפעיל את מצב קריאת המסך ברגע שהם נכנסים לאתר.

ההתאמות תואמות את קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו- NVDA.

אופטימיזציה לניווט במקלדת: תהליכים ברקע מתאים גם את ה- HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי לגרום לאתר ניתן להפעלה על ידי המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות כפתור Tab וגם בשילוב Tab ו- Shift, ניתן לפתוח אלמנטים באמצעי מקשי החצים, לסגור אותם עם ESC, לחצני פעולה וקישורים באמצעות מקש Enter, נווט בין אלממנטי רדיו לרכיבי תיבת סימון באמצעות מקשי החץ וניתן לסמן אותם עם סרגל Space או Enter, משתמשי המקלדת ימצאו תפריטים לניווט באופן מהיר, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על ALT+1, או כאלמנטים הראשונים באתר תוך ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בקופצנים (פופאפים) שהופעלו על ידי פעולה מסוימת באתר והמקלדת מתמקד באופן אוטומטי כלפיהם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשרים את המיקוד להיסחף מחוצה לו.

משתמשים יכולים להשתמש בקיצורי מקלדת הבאים בכדי לקפוץ לאלמנטים השונים באתר:

כפתור M: מעבר לתפריט

כפתור H: מעבר לכותרות

כפתור F: מעבר לטפסים

כפתור B: מעבר לכפתורים

כפתור G: מעבר לגרפיקות

פרופילי נגישות הנתמכים באתר שלנו

מצב בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.

Visually Impaired Mode: this mode adjusts the website for the convenience of users with visual impairments such as Degrading Eyesight, Tunnel Vision, Cataract, Glaucoma, and others.
Cognitive Disability Mode: this mode provides different assistive options to help users with cognitive impairments such as Dyslexia, Autism, CVA, and others, to focus on the essential elements of the website more easily.
ADHD Friendly Mode: this mode helps users with ADHD and Neurodevelopmental disorders to read, browse, and focus on the main website elements more easily while significantly reducing distractions.
Blindness Mode: this mode configures the website to be compatible with screen-readers such as JAWS, NVDA, VoiceOver, and TalkBack. A screen-reader is software for blind users that is installed on a computer and smartphone, and websites must be compatible with it.
Keyboard Navigation Profile (Motor-Impaired): this profile enables motor-impaired persons to operate the website using the keyboard Tab, Shift+Tab, and the Enter keys. Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.
Additional UI, design, and readability adjustments
Font adjustments – users, can increase and decrease its size, change its family (type), adjust the spacing, alignment, line height, and more.
Color adjustments – users can select various color contrast profiles such as light, dark, inverted, and monochrome. Additionally, users can swap color schemes of titles, texts, and backgrounds, with over 7 different coloring options.
Animations – epileptic users can stop all running animations with the click of a button. Animations controlled by the interface include videos, GIFs, and CSS flashing transitions.
Content highlighting – users can choose to emphasize important elements such as links and titles. They can also choose to highlight focused or hovered elements only.
Audio muting – users with hearing devices may experience headaches or other issues due to automatic audio playing. This option lets users mute the entire website instantly.
Cognitive disorders – we utilize a search engine that is linked to Wikipedia and Wiktionary, allowing people with cognitive disorders to decipher meanings of phrases, initials, slang, and others.
Additional functions – we provide users the option to change cursor color and size, use a printing mode, enable a virtual keyboard, and many other functions.
Browser and assistive technology compatibility

We aim to support the widest array of browsers and assistive technologies as possible, so our users can choose the best fitting tools for them, with as few limitations as possible. Therefore, we have worked very hard to be able to support all major systems that comprise over 95% of the user market share including Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera and Microsoft Edge, JAWS and NVDA (screen readers), both for Windows and for MAC users.

הערות ומשוב

למרות מאמצינו הרבים בכדי לאפשר לכל אחד ואחת להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או מקטעים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של הנגשה, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם כדי להנגיש אותם. ובכל זאת, אנו משפרים את ההנגשה שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האתר, מפתחים ומשלבים טכנולוגיות החדשות עם הזמן. כל זה נועד בכדי להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית. לכל הקשור להנגשה, ניתן לפנות אלינו בטופס שמופיע בעמוד זה ונשתדל בזמן הקצר ביותר לתקן ו/או לשפר את התקלה.

טופס פניה בנושא הנגישות